tiistai 2. elokuuta 2011

Pilkullinen

Munankuoripelargoni Elmsett on vihdoin avannut parvekkeella punapilkulliset terälehtensä. Kyseessä on kääpiömuoto, jonka on jalostanut Ray Bidwell v. 1981. Tämän tiedon sain Suuresta pelargonikirjasta.

Munankuoripelakuiden terälehdet ovat läikkien, juovien ja pilkkujen peitossa. Elmsett on aika hauska tapaus, kukat ovat nuorina valkeapohjaisia ja ikääntyessään näyttävät muuttuvan lohenpunaisiksi. Lehdet ovat raikkaan kullanvihreitä, ja söpösti normipelakuiden lehtiä pienemmät.No nyt tuli makeaa mahan täydeltä!!!

Sain sweetin tunnustuksen Villa Töllin Eveltä, jonka blogi on mielestäni tosi persoonallinen, käyhän kurkkaamassa! Kiitos herkullisesta tunnustuksesta!

Eikö niin sanota, että mitään ei saa ilmaiseksi, joten tämänkin kunniamaininnan mukana seuraa pyyntö tunnustaa seuraavat asiat:
1. Lempiväri? Vaihtelee, mutta mustaan voi aina luottaa vaatteissa ja vaaleanpunaiseen kukissa.
2. Lempiruoka? Vaihtelee, mutta oman kullan valmistamat kastikkeet ovat maailman parhaita.
3. Paikka, jossa haluaisin käydä? Vaihtelee, mutta lähikohteista mielessä päällimmäisenä on Köpis ja kaukomaista Japani.

Cupcake on kiertänyt blogilandiassa jo niin ahkerasti, että omistan tunnustuksen tässä nyt ihan kaikille niille blogeille, joissa päivittäin ramppaan (näet listan kyläilypaikoista oikealla).

6 kommenttia:

 1. Ihana pelakuu, empä ole ennen tuollaista nähnyt...☺
  Minun pelakuut ovat vähän kärsineet poissaolostamme. Tänään kun tulimme kotiin ei ollut, kuin kuolleita kukkia. toivottavasti vielä innostuvat kukkimaan...☺

  VastaaPoista
 2. Oi, suorastaan hurmaava pelakuu ♥
  Olen ihaillut pelakuukirjassa tuota kukkaa, mutta en ole missään livenä tavannut, varmaan heti hankkisin....

  VastaaPoista
 3. Ihana pelargoni! En ole tuollaista ennen nähnytkään.

  Blogissani on sinulle tunnustus:)

  VastaaPoista
 4. Onpa se ihana, en ole koskaan aikaisemmin tuollaista nähnyt.

  VastaaPoista
 5. Aina sitä löytää ihan uusia kasveja. Tuollaisestakaan en ollut aiemmin tiennyt. Tosin en mikään viherpeukalo olekaan, valitettavasti. Uusin kasvikumppanini on aloe vera :P

  VastaaPoista
 6. tosi ihana munankuoripelargoni<3. Mietin tehdessäni tilausta Pukin Puutarhalta keväällä,että josko tuommoisenkin hankkisin.Päädyin sit kahteen tuoksupelargoniin,joita hypistelen ja nuuhkin aina ohikulkiessani, ja Appleblossom Rosebudiin,entinen kun kuolla kupsahti talvella.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!