perjantai 5. lokakuuta 2012

Pensselöity

Tiedätte varmaan, miten sisustamisessa yksi asia johtaa yleensä toiseen ja joskus kolmanteenkin:) Mööpelivalsseja en kauheasti tanssi, mutta jotain pientä muutosta kaipaa aina silloin tällöin.

Ostin jo jonkun aikaa sitten uuden keittiöpöydän, joka johti siihen, että 10 vuotta palvellut lamppu ei sopinut enää pöytään ja piti vaihtaa uuteen. Sen jälkeen olikin hankittava lampun sävyyn sopivat keittiönverhot. Ja  kuinkas ollakaan, seinällä ollut puinen lokerikko ei enää mitenkään männynkellertävänä sopinut enää mihinkään.

Seurasin blogeista oppimaani ja suuntasin maalikauppaan Helmi-ostoksille. Ihana maali: vesiliukoinen eikä kärtsää kamalasti. Sillä yksi kerros pintaan ja lokerikko on kuin uusi ja sointuu taas kokonaisuuteen. Se onkin sitten toinen stoori, mitä kaikkea lokerikko yleensä sisuksiinsa kerää...nyt siellä on matkamuistoja, kuten simpukoita, kiviä, laavaa ja hiekkaa sekä joitain pieniä, tärkeiltä henkilöiltä saatuja juttuja.

En muistanut innoissani ottaa kunnollista ennen-kuvaa, olin jo läästinyt maalia tovin, kun hiffasin asian. Tässä kuitenkin yksi puolimatkan krouvin kuva alkuun ja lopputulos kuvattuna erittäin hämärässä syyssäässä.
19 kommenttia:

 1. Lokerikosta tuli tosi kaunis. Riitikö siis yksi kerros maalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään lopputuloksesta. Vähän sudin teipeistä huolimatta maalia myös tuohon valkoiseen taustaan, sitä kun ei saanut lokerikosta irti maalaustyön ajaksi. Joo, yksi kerros oli riittävän peittävä. Maalasin samalla maalilla myös yhden vanhan matkalaukun sisäosan, siihen laitoin pari kerrosta, että kestää sitten kulutustakin paremmin. Voisin siitäkin jossain vaiheessa laittaa kuvan tänne...

   Poista
 2. Puolimatkankuvakin kertoo hyvin missä mennään -tai mentiin- ja lopputulos on hyvä!!

  Helmiä?? Loistava ostos :D
  Mitä meinaat lopulla maaila tehdä...aavistelen, että sitä jäi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, veikkaanpa, että Helmi on jäänyt korvan taakse erään pirtsakan ja energisen punatukkaisen maalausintoisen naisen blogista :) Kiitos siis Sinulle!

   Juu, harmaata olisi nyt purkissa vielä melkoisen paljon, pitää alkaa katsella vaikka kirppiksiltä jotain sopivaa tuunattavaa!!! Muistelen, että tämä Helmi on ollut ainakin sinulla melkoisen riittoisaa :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, Helmi taitaakin olla parempi vaihtoehto aiemmin käyttämälleni Empirelle. Lokerikosta tuli oikein kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on tunnissa kosketuskuiva, uudelleenmaalattavissa 16 tunnin jälkeen. Kokeile ihmeessä, oli oikein mukava maalattava ja kun Bauhausin ystävällinen maalimyyjä vielä opasti maaliin sopivien telojen ja pensseleiden valinnassa, oli homma oikein iisiä.

   Poista
  2. Olen lätrännyt molempien maalien kanssa. Helmi on helpompi ja kärtsää vähemmän. Jos pensselillä maalaa on Empire kuitenkin lopputulokseltaan yleensä parempi. Varsinkin jos maalaa isompia pintoja, kuten huonekaluja. Hidas kuivumaan tosin ja haisee pahalle. Ja laadukas pensseli on myös hyvä olla.

   Poista
 4. Upea tuli, ihan kuin eri esine! Maalaaminen on kyllä antoisaa puuhaa, se on sitä "näkee heti kättensä jäljen" -askaretta parhaimmillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kun työ ei ole aina sellaista, on kivaa vapaa-ajalla saada jotain heti näkyvää aikaiseksi!

   Poista
 5. Aivan ihana tuli ja tykkään muutenkin tuollaisesta harmaasta enemmän kuin kaikkivalkoisesta. Lokerikon mallikin on hauska, kun ruudukot eivät ole niin samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla taitaa nyt olla joku harmaa kausi meneillään...oliskohan säätilalla siihen jotain alitajuista vaikutusta :) Tuo lokerikko on ikivanha, joskus lahjaksi saatu, mutta maalilla siitä sai taas kuin uuden!

   Poista
 6. Hieno lopputulos! Ja ihania pikkuesineitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokerikkoon oli ehtinyt kertyä yhtä sun toista pikkuruista, nyt tuli tehtyä vähän karsintaa...sehän on hyväksi välillä!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Olin jo melkein luopumassa siitä, mutta maalauksella hankin sille ainakin jatkoaikaa...

   Poista
 8. Tosi siisti tuli ja tiedän kuinka yks asia johtaa toiseen. Mulla on kauhee kuume isompaan remppaan alakerrassa...koko homma uusiksi. Se tarkoittaa isoa rahaa ja suunnitelmaa koska keittiöt maksaa hunajaa.Pitäis varmaan tiedustella onko luotteremppafirmalla edes saumaa tulla ens kevät-kesän aikana. Ois hyvä ku sais ulkona tehtyö kuiteski ruokaa keittiön rempan aikana. Parketista lähtee jo palasia irti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, keittiöremppa kuulostaa hintavalta...Suunnittelun voi kuiteskin jo aloittaa, vai mitä?

   Poista
 9. Kaunista jälkeä ! Tuttu tilanne kun mopo lähtee... Maalin sävy on ihana. Mikähän se on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä vaikea kaupassa valita, että mikä harmaan sävy se nyt olisi paras mahdollinen, mutta tähän päädyin ja ihan tyytyväinen olen. Tolla puupinnalla väri on vaaleampi kuin matkalaukussa, jonka sisuksiin sitä myös laitoin pari kerrosta. Tausta oli alkujaan tummempi, joten ehkä sen vuoksi sävy laukussa on jonkun verran tummempi kuin lokerikossa. Odotas, käyn kurkkaamassa maalipurkista, lukeeko siinä tuon sävyn nro tai jotain...Löytyi: puolihimmeä Helmi, sävy NCS S 4000-N, HR: 2.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!