lauantai 2. maaliskuuta 2013

Sorruin

No niin, eipä tässä auta selitellä, karu totuus on, että sorruin taas: kyllä, olen tilannut lisää siemeniä verkkokaupasta. Niiden saapumista odotellessa kurkin kahteen astiaan, joihin kylvin 6 viikkoa sitten jättiverbenan siemeniä, että joko siellä jotain näkyisi. Eipä näy. Otin edellispäivänä astiat pois jääkaapista neljän viikon kylmäkäsittelyn jälkeen. Nyt toivon, että eka kokeiluni näiden kuulemma vähän oikullisten jättiverbenan siementen kanssa tuottaisi edes pari itua. Kaipaan kyseistä kasvia perhosmagneetiksi mökille! Nautitaan nyt ensin kevään kukkailoista tulppaanien ja esikoiden parissa...vaikka lisää lunta viikonvaihteeksi luvattiinkin, niin maaliskuu on kuitenkin jo nimellisesti kevätkuukausi. Ainakin minun mielestäni.

31 kommenttia:

 1. Ymmärrettävä sortuminen:) Niinhän me kaikki:)

  Jättiverbana on kyllä todella kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole jättistä koskaan nähnyt livenä, joten olisipa hienoa saada sellainen itse kasvatettua!

   Poista
 2. Joo, sitä on liikkeellä. Mulla on ikkunat potteja pullollaan ja kaappi täynnä siemenpusseja, jotka pitäisi saada multiin. Eilen innostuin ostamaan dahlian juurakoita ja freesioita samoin. En ole kumpiakaan koskaan kasvattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt aloittaa maltillisesti, tahti kiihtynee maaliskuun ja viimeistään huhtikuun aikana. Juurakoita en ole koskaan kokeillut, pitäishköhän?

   Poista
 3. Toivotaan, että kokeilusi onnistuu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taisi tsemppauksesi auttaa, tänään jo oli kaksi vihreää pikkuruista nuppineulanpään kokoista alkua toisessa lootassa.

   Poista
 4. Tämä on tosi paha holismin laatu. Aina uudelleen ja uudelleen sortuu, vaikka kuinka olisi luvannut itselleen, että ei yhtään enää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä ei kaikkia tarvitse tänä vuonna kylvää...

   Poista
 5. Taas sellainen kukka josta en ole kuullutkaan. Toivon kuitenkin että kokeilu onnistuu. Perhoset ovat kivoja katsella,nyt en viime kesänä niitä juurikaan nähnyt. Onko olemassa kukkia jotka ovat juuri perhosten houkutteluun erityisen hyviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri jättiverbenan pitäisi olla huippishyvä perhosbaari, samoin syrikän, joka mulla kuoli ekan talven pakkasiin. Punahatuista tykkäävät myös. Ja värimintuista, pähkämöistä, tulikruunuista, syyshohdekukista, törmänkukista, iisopeista yms. Lisää vinkkejä löytyy esim. Riku Cajanderin kirjasta Puutarhan parhaat perhoskasvit. Näin juuri tänään kyseisen kirjan alessa Prismassa hintaan 5,50 e.

   Poista
 6. Hihhii :) Mä olen itse pysynyt vielä melko tiukkana, tosin siemeniä on keräiltynä viime syksyltä ihan mahdoton määrä... Ihanaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omavaraisuus siemenasioissa on kunnioitettavaa!

   Poista
 7. mie aattelin vielä malttaa mieleni ja ryhtyä kylvöhommiin hieman myöhemmin...jotain helppoa mulla mielessä vaikkapa krassia ... sillä ei vissiin vielä ole kiire , eka kertaa asialla tänä vuonna !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krassithan voi kylvää suoraan maahankin suorakylvönä, siemenpussin takaa voi tarkastaa, kaipaavatko jotkut lajit esikasvatusta.

   Poista
 8. Mä olen niin addiktoituva persoona, että taidan suosiolla siis jättää sen ensimmäisenkin siemienpussin ostamatta :D
  Seurailen vain teidän muiden kasvatustuloksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taas riittää vipinää mööpeleiden ja Lillan tuunauksissa, joten eipä ole ihme, ettet ihan kaikkeen kerkeä :)

   Poista
 9. Tällaisena tuoreena "puutarhurina" on hämmentävää huomata tämä keväinen sekoaminen kaikenmaailman juurakoihin, siemeniin ja sipuleihin... Hullua mutta niiiiin hauskaa :)

  VastaaPoista
 10. Täällä ollaan peukut pystyssä ja mullassa toivomassa, että kokeilusi onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi sun peukut auttaa - jotain minivihreää näkyi tänä aamuna toisessa muovikipossa!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon mukaan sait häädettyä tuholaiset kauniista atsaleastasi!

   Poista
 12. Toivotaan että sieltä jotain lähtee puskeen. Vaikka tuliskin lunta on se kevään merkkejä silti sitten ko aurinko paistaa se jaksaa jo sulattaa lunta. Taidanpa laittaa takkaan tulet kohta ei paljon tarttee lämmitellä:)

  VastaaPoista
 13. Tilasin perjantaina netistä kesämukuloita, vaikka vanhat daaliatkin täyttää jo kellaria. Ja kohtahan on puutarhamessutkin, joista tulee hankittua vielä vähän lisää kaikenlaista mielenkiintoista. Onneksi on muitakin, jotka ymmärtävät tämän hulluuden ; )
  Minun jättiverbenani alkoivat itää jo parin päivän kuluttua, siitä kun otin ne huoneenlämpöön. Silloin oli kasvava kuu, mikä oli ihanteellisin aika. Nyt pääsetkin testaamaan, hidastaako meneillään oleva vähenevä kuu siementen itämistä. Olisi kiva kuulla, miten käy : )
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli suuri tänään aamupäivällä, kun huomasin toisessa purkissa kaksi pikkuruista, parin millin kokoista vihertävää tiitin alkua...jotain itää, nyt toivotaan, ettei taimipolte iske!

   Poista
 14. Minä en saa mitään aikaan siemenistä. Ostelen siis valmiit taimet ja ihailen oikeita viherpeukaloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään aina onnistu. Varsinkin, kun ei ole kamalasti tilaa ja riittävän valoisaa taimikasvatukseen näissä kotioloissa. Mutta kivahan näitä on ainakin yrittää kasvattaa...

   Poista
 15. Tervetuloa muiden sortuneiden joukkoon, täällä on ihan mukavaa.
  Eilisen lumimyräkän jälkeen on ihan kiva kurkistella omiin multaviljelmiin ja uskoa kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä tämä esikasvatusrumba on sellainen johdanto kevääseen :)

   Poista
 16. Kevättä tämä on minunkin mielestäni, vaikka talvelta näyttää :)

  Jättiverbenaa yritin minäkin viime vuonna, mutta jokin meni pieleen, kun yhtään tainta en saanut. Pidän välivuoden yrittämisissä ja seuraan teidän muiden projekteja.

  Ja sorruttu on täälläkin, monta kertaa. Täytyy varmaan vaihtaa harrastusta johonkin tolkullisempaan :/

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!