maanantai 25. maaliskuuta 2013

Vastavärit

Olihan se ihan pakko järkkäri kiikuttaa kasvitieteelliseen mukaan akvarellikurssin toisena päivänä. Olisi ollut suorastaan rikollista olla ikuistamatta näitä värikkäitä kukkia myös kameran kautta. Kuvatessa tulivat mieleen vastavärit: aika hienosti toisiansa täydentävät siniset balkaninvuokot ja oranssit keisarinpikarililjat. Jälkimmäinen lajimäärittely ei ole varmaa tietoa, koska olen nähnyt vain kuvia, joissa liljan kukat ovat pitkän varren nokassa. Mutta voinee se noin maantasallakin jo kukkia? Ainakin kasvihuoneessa. Tai jos määritelmäni lajista meni päin honkia, valistakaa minua :)

Muutamia muitakin Ruissalon kasvi-ihanuuksia on tulossa Mielen Lumoon näytille lähipäivinä...Haluan jakaa kanssanne sen ihanuuden, josta sain parin päivän ajan nauttia kasvitieteellisen epätodellisessa viidakkofiiliksessä. Harmitus on suuri, kun kivan viikonvaihteen jälkeen iski ärhäkkä kevätflunssa.

12 kommenttia:

 1. Voi apua!!!!
  Ja kun mä niin palelen tuolta ulkoa tultuani!!!

  KESÄÄÄÄÄÄ!!! TÄNNE HETI! just nyt!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun jaat nämä ihanuudet kanssamme!

  VastaaPoista
 3. Mä en kuule tiedä paljon mitään kukista ja niiden nimistä, kunhan sujuvasti ihailen niiden kauneutta :-) Tosin pakko tunnustaa että oranssia vierastan aika paljon omassa puutarhassa, vaikka asunkin maassa jossa hallitsee "House of Orange" ;-)

  VastaaPoista
 4. Huikeat vastavärit, niin kauniit yhdessä.

  Minäkin olen törmännyt kp-liljaan vain sellaisena sateenvarjomallisena, mutta onhan tuossa paljon samaa olemusta. Upea joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 5. Taas tuli halu käydä kasvitieteellisessä puutarhassa! En ole koskaan aiemmin käynyt ja ajatus on syntynyt tässä alkuvuodesta.

  VastaaPoista
 6. Suloiset kukat ! Mikähän tuo oranssi on... muistuttaa myös kliiviaa, mutta onpas hassu kun on kukka suoraan sipulista.

  VastaaPoista
 7. Pikarinliljoja ovat, kuvasin samat kasvit ja vilkaisin kylttiä, koska halusin varmistaa.

  Laitan myös blogiini kuvia kasvihuoneilta:)

  VastaaPoista
 8. Onpa upea väriyhdistelmä, raikas ja räiskyvä! Erikoiselta näyttää tosiaan, kun kukan ja sipulin välissä ei ole yhtään vartta :)

  VastaaPoista
 9. Oi että ovat kauniita. Mukavaa Pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!