lauantai 6. heinäkuuta 2013

Vaativa väri

Ihan ensiksi pitää sanoa, että olipa hyvä, että ehdin kuvata noita edellisen postauksen luonnon omia komeuksia ojanpientareelta, sillä nyt ne kaikki ovat valitettavasti kuolleita. Kukkakärpästen mesibaarit ja muut luonnonkasvit (okei, no joo, myös rikkaruohot) joutuivat mökkitiellä tyhmän niittokoneen uhreiksi :(

Onko teillä muuten joskus vaikeuksia saada valokuvassa toistettua joku väri yksi yhteen? Minulla tulee useimmiten ongelmia tietyn pinkin värin kuvaamisessa. Ainakin nepalinhanhikilla (Potentilla nepalensis) on sellainen pinkki sävy, jota kamerani ei näköjään minkäänlaisilla asetuksilla pysty toistamaan aivan sellaisena kuin kukka livenä on. Tuossa ekassa taisin päästä lähimmäksi oikeaa...

Erittäin ihastuttava, mätästävästi kasvava hanhikki suoltaa aina uusia kukkia kuihtuvien tilalle. Tänä keväänä alesta hankkimani kaksi Miss Willmot -taimea ovat jo kasvaneet isoiksi puskiksi muutamassa kuukaudessa. Lehdistö muistuttaa melko paljon mansikkaa...
8 kommenttia:

 1. Kyllähän se kameralle on vaikeaa toistaa mitä silmät näkee. Sinä kuitenkin onnistut säädöissä niin että hyvin valokuvaaminen vaikuttaa helpolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sellainen ihan tavallinen perusjärkkäri, paremmalla kalustolla saisi varmasti vielä paremmin hallittua noita erilaisia säätöjä, mutta niin kalliisin aparaatteihin ei ole varaa näin harrastajalla :)

   Poista
 2. Onpas herkullisen värinen kukkanen. Ja todellakin, samaa värien toistovaikeutta on koettu täälläkin. Varsinkin violetti kaikissa sävyissään (ja olomuodoissaan, esim. vaatteet ja taivas) on osoittautunut äärimmäisen hankalaksi kuvattavaksi. Milloin näyttää liian siniseltä milloin liian viininpunaiselta. Jälkikäsittely onkin sitten haastavaa saada värisävy kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle eniten päänvaivaa tuottavat tummemman pinkit sävyt, jotka shiftaavat siniseen eli sinne violetin suuntaan. Miten se voikin olla niin haastavaa?

   Poista
 3. Upeita kuvia. Kuvat raameissa sai huokaisemaan. Miten mahtavia ihmeitä tuolla ojanpientareilla kasvaakaan, yksityiskohdat jää huomaamatta kun ohi porealtaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, Piapau, jos luonnon omista kasveista raameissa oli sinulle iloa!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!