sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sipulisavotta

Tämän vuoden sipulisavotta mökillä on takana. Näin jalkavaivaisena olin erittäin kiitollinen saamastani istutusavusta tänään sunnuntaina. Kiitokset kuuluvat isälleni, joka ahkeroi kanssani koko iltapäivän! Ensi keväänä sitten toivon mukaan saadaan nauttia lisääntyvästä kukkaloistosta.

Pahvilaatikollinen sipuleita upposi multiin, seassa erilaisia narsisseja, laukkoja sekä lukuisia pikkusipuleita. Sipulien upottamisesta multaan en ehtinyt napata yhtään kuvaa, mutta pari otosta näppäsin sipulipussien kuvituksista. Niissä komeilee valkoinen marskinlilja (Eremurus Tropical Dream) ja sininen helmililja (Muscari Armeniacum Fantasy Creation). Se on kerrottu versio tavallisesta helmililjasta, ulkonäkö on huomattavasti hörselömpi.


Ensimmäisiä sipulikukkia pilkistänee lumen joukosta ensi maalis-huhtikuussa,
joten eihän siihen nyt enää ole aikaa kuin puolisen vuotta :)

11 kommenttia:

 1. Mukavaa sipulinupotusapua olet saanut, mahtavaa! Ja meillä on mahtava kevät edessä, kun saadaan "siivellä" ihailla kaikkea kaunista, jota mullasta nousee :)

  Mulla on postissa Korpikankaan puketti, joka on odottanut siellä jo luvattoman pitkään... huomenna haen sen ja pakotan itseni lapion varteen, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korpikankaalta minäkin tilasin suurimman osan, muutaman ostin lähitaimistolta ja irtsareita yhdestä puutarhamyymälästä. Onneksi minulla oli apua, voisi olla muuten puolet sipuleista urakoitavana vielä ensi viikonloppuna. Tsemppiä savottaan! Keväällä nautitaan työn tuloksista. Ps. postipoika päässee matkaan tällä viikolla.

   Poista
 2. Mulla sama homma edessä ja pahvilaatikollinen sipuleita myös odottamassa. Miten se voikin olla aina niin paljon vaikeampaa niiden istuttaminen, kuin ostaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ostaminen on todella helppoa, joten minä kahlaan ensin kuvaston läpi ja bongaan sieltä kaikki haluamani. Sen jälkeen otan järjen mukaan kuvioihin ja tänä vuonna listalta putosi kymmeniä tulppaaneja. En halunnut ostaa niitä peurojen kevätrehuksi, joten liputin narsissien ja laukkojen puolesta tällä kertaa!

   Poista
  2. Ja piti vielä lisätä, että tsemppiä myös sinulle sipulien istutusurakkaan!

   Poista
 3. Minulla on sama homma vielä kesken. Onneksi en hamstrannut sipuleita niin paljon kuin yleensä. Mutta silti niitä riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin jätin vielä pienen pläntin multatilaa, jos vaikka alesta vielä jotain kivoja sipuleita bongaisi :) Niin kuin niitä ei nyt taas tällä kertaa olisi tarpeeksi!

   Poista
 4. Ihanan positiivinen ajatus sinulla: ensimmäisten sipulien kukkimiseen ainoastaan puoli vuotta. Niinhän se on, ei muuta kuin odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko heittää myönteistä ajattelua kehiin näin talven kynnyksellä, koska todellakin riudun talviaikaan, olen niin sydämestäni kesäihminen!

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!