lauantai 3. elokuuta 2013

Pieris napit

Lanttuperhospari lenteli heinäkuun toisella viikolla helteiden aikaan ahkerasti kukkapenkin mullalle ilmeisesti kosteutta imemään. Ne palasivat päivän aikana useasti samaan paikkaan, multa oli siinä edellisillan kastelun jälkeen vielä märkää. Lanttuperhonen (Pieris napi) on aika symppis liihottelija, välillä sen lento kyllä näyttää täysin holtittomalta lepattelulta :)


Nämä lanttuperhoset harrastivat myös synkrojuontia. Asettuivat melko lähekkäin erilaisiin muodostelmiin ja nauttivat kylmästä juotavasta.


Vähän myöhemmin heinäkuussa tapasin mökkirinteessä tämän lanttuperhosen, joka oli jo reissussa vähän ryytynyt ja siipikin oli jo vähän repaleinen, mutta se ei menoa estänyt.


Olen niin iloinen, että onnistuin tänä kesänä saamaan onnistuneen lentokuvan perhosesta! Tämä on ihan ensimmäinen lentokuva minun kohdallani, olen tyytyväinen, vaikka perhonen ei täysin tarkka olekaan, mutta onpa sitten ehkä siten enemmän vauhdin tuntua.


Toivon mukaan uusia perhosia ilmaantuu näkösälle tänään lauantaina, kun vihdoin ekan lomanjälkeisen työviikon jälkeen pääsen taas mökille luonnon pariin!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea ja katsella tätä perhos- ja hyönteisbongailuasi :) Sinulla on hyvä kamera ja zoomi, itse en saa kovinkaan hyviä otoksia ötököistä kun olen yrittänyt hiipiä kuvausetäisyydelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa oppia jotain uutta, maailma on niin täynnä kaikenlaisia ihmeellisyyksiä näiden pikkuöttiäistenkin puolesta, että mukava ihmetellä myös niiden touhuja. Kamerani on tavisjärkkäri, objektiivitkin ovat ihan niitä tavishintaisia, muuhun kalustoon ei oikein ole varaa, mutta kyllä näillä pärjää!

   Poista
 2. Hauska tuo lanttuperhosen lattarinimi. Kyllä perhosten lentokuvia olen minäkin yrittänyt ottaa, sinä olet onnistunut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä nimeä kirjoittaessa vähän hymyilytti minuakin. Olen tuosta lentokuvasta niin onnellinen! Sinähän olet niin taitava kuvaaja, että varmasti saat upeita lentokuviakin.

   Poista
 3. Nippa nappa saan kunnon kuvan mettä imevästä perhosesta, lentokuvasi on hieno ja harvinainen otos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noita lentokuvamahdollisuuksia saa kytätä aika sinnikkäästi. Olin tosi onnellinen, että sain tuollaisenkin kuvan, vaikka ei olekaan kaikin puolin teknisesti läheskään täydellinen.

   Poista
 4. Hyvin sait kuvat, se on hurjan vaikeaa tuo lentokuva.. joskus vahingossa tainnut saada..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yhtä vaikeaa on saada onnistunut lentokuva sudenkorennosta. Siihen hommaan minun kalustoni ei taivu.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!